Jdi na obsah Jdi na menu
 


Březen

1. 3. 2018

Začínají se kupit akce, proto je píšu:

23.3. koncert v KD - 0Kč, vracíme se zpět do školy na náboženství, čtení si nemusí děti nosit

26.3. Kosenka, výukový program Velikonoce, cena je 30Kč (15Kč hradí SRPŠ), vzít : holky 2 vyfouklá vajíčka, kluci 10 prutů na tatar (nebo také vajíčka)

29.3+30.3. prázdniny

V pátek psali vybraní žáci test Klokan v kategorii Cvrček. Naše třída si vedla VÝBORNĚ!!!!!! Dostali jsme pochvalu :-) Do této kategoriie spadají druháci i třeťáci. V rámci naší školy:

Bětka 6.-8. místo

Jarek 9.-11. místo

Dominik 13. místo

Pavel 18.-21. místo

Tereza 19.-20. místo

Eliška N. 24. místo

Lukáš 26. místo

Oliver 27. místo

Mikuláš 28.-29. místo

Dětem moc gratuluji a děkuji za nádhernou reprezentaci naší třídy!

Středa 28.3.

Den jsme začali opět skvěle, protože Radimek Jordán nám přinesl krásnou a výbornou bábovku a Amálka připravila dětem do košíčků domácí brambůrky! Moc děkujeme, bylo to výborné. Potom jsme opakovali SD, pracovali v sešitě. Matematiku jsme začali prací do MŠ, potom jsme hledali co nejvíce možných řešení u dědy Lesoně (manipulačně) = stejná družstva a pak jsme pracovali do sešitu. Přeskládali jsme si lavice a psali do písanky - někdy je to hrůza pohledět :-( a dodělali jsme si velikonoční věneček a jednoduchého zajíčka na špejli. Dú není. V Notýsku vzadu máte lístek = v úterý je zkrácené vyučování, končíme v 11.30hod. Prosím o podpis. Děkuji

Přeji vám i dětem poklidné a pěkné svátky!

Úterý 27.3.

Hned první hodinu mám zpříjemnila Betuška, protože přinesla celé třídě výborné perníčky a linecké.Moc děkujeme. Potom jsme se rozdělili do tří skupin OSOBY, VĚCI, ZVÍŘATA - pokud skupina uslyšela svého zástupce dřepla si. Pracovali jsme také v PS. Napsali si 10 a na koberci jsme tvořili jsme rodokmen - tentokrát můj, protože jsme se seznámili s prostředím rodina. Potom jsme řešili cvičení v prac. sešitě. V Prv jsme napsali jednoduchý testík a pracovali společně na koberci do PS. Zpívali jsme písničku Jaro dělá pokusy. V Čítance jsme přeskočili několik stran a četli jsme článek Jak mělo jaro svátek a psali do písanky. Dú je v Čj.

Pondělí 26.3.

Dnes jsme šli hned ráno na Kosenku prožít program k Velikonocům. Slyšeli jsme různé velikonoční zvyky a tradice, upekli si Jidášky z kynutého těsta. Potom šli kluci plést tatary a holky malovaly vajíčka. Dú není.

Čtvrtek 21.3.

V Čj jsme tvořili  věty P-P-H-P, zahájili jsme nové učivo - slovní druhy. Ukázali jsme si je v domečku na tabuli, pracovali ve dvojicích s lístečkama. Měli jsme dvě hodiny matematiky - hráli jsme si se zlomkama = dělili pruh papíru na poloviny, třetiny,...potom na koberci totéž s kruhem. Četli jsme dú - ne všichni ho čtou a je to poznat :-(, potom jsme se přesunuli na str. 94, psali jsme děvět slov do písanky.  Doděláváme jarní obraz a velikonoční věneček z papíru. Dú je v P. Zítra jdeme na 10 hodin do KD.

Středa 20.3.

Ráno jsme opět opakovali dny v týdnu, který den bude zítra, který byl včera,....Napsali jsme diktát, zahráli si hru na obchodní zástupce - vytáhni si písmeno a vymysli jméno, odkud pocházíš a co nám nabízíš. Potom děti pracovali v PS a nakonec jsme šli zase na koberec a pracovali jsme ústně z učebnice. M jsme začali Sovou, pracovali jsme do MŠ a potom do PS. Dočetli jsme článek Zpívající domeček a psali dvě krátká cvičení v písance. Dú je v Čj.

Včera proběhla soutěž o nejlepšího zaječího jedlíka - náš Radimek Sáblík byl třetí!!!!! Amálka nám v pondělí donesla vynikající koláče - moc děkujeme

Pondělí 19.3.

Tento týden jsme pro změnu nezačali kom. kruhem :-) ale udělali jsme si třídní kolo v zaječím jedlíkovi = nastrouhali si mrkev, spravedlivě ji odvážili a pak zájemci snědli, umyli nádobí.  Za naši třídu bude zítra bojovat Radimek Sáblík. V Čj jsme napsali diktát, děti pracovaly samostatně v PS - po přípravě, potom jsme trénovali Ě na koberci ústně z učebnice. Matematiku jsme zahájili Bingem, pracovali jsme do MŠ, zaměňovali jsme reálné peníze - úkol jsme nevyřešili - necháme ho na zítřek.Také jsme kreslili šaty pro krychli. Četli jsme první část Zpívajícího domečku a psali do písanky. Dú je v Čj.

Děti mají nalepený lístek v Notýsku vzadu - prosím o podpis. Děkuji za spolupráci.

Pátek 16.3.

Dnes děti tradičně pracovaly ve skupinách - procvičovali si probrané učivo. Vybraní žáci psali také Matematického Klokana v kategorii CVRČEK. V poslední půlhodině jsme četli. Dú není.

Pěkný víkend.

Čtvrtek 15.3.

V Čj děti doplňovaly do slov slabiky dě,tě,ně, bě,.....z tabule, slova psaly do sešitu - vznikala i nová slova - věnkava, tělovlasý,.....:-( Potom jsme dělali společně cvičení v PS, tvořili věty se slovy - vysvětlovali si význam slov. Napsali jsme 10, udělali hru společně, potom jsme pracovali se zvířátky - někdo společně na koberci někdo samostatně. Vymýšleli jsme stejně silná družstva. V Prv jsme skládali pomocí kartiček rok kalendářní, školní, měsíc narození,......a pracovali jsme do PS a zpívali písničku. Četli jsme o fazoli, poslechli si o ní také  pohádku a děti řešily přesmyčky v P. Malujeme berušky - jako poupata. Dú je v M.

Úterý 13.3.

Den jsme zahájili prací z tabule do ČJ - děti hledaly v textu slova s ě, která opsaly do sešitu a seřadily je podle abecedy, potom jsme pracovali společně v PS. Na konci hodiny jsme stihli Reportéra - popis předmětu. V M jsme napsali 10, na koberci jsme stavěli trasy a doplňovali zastávky, vypočítali jsme další cvičení v PS. Potom jsme se přesunuly do KD - představení p. Jurištové opět nezklamalo!!!!! V Poslední hodině počítáme. Dú není.

Pondělí 12.3.

Dú je na straně 16 cv. 4

Den začal kom. kruhem, napsali jsme diktát a pracovali ústně v učebnici - procvičujeme slova se slabikami dě,tě,ně. V matematice jsme doplňovali tabulku = řešili jsme, který den se děti narodily. Věděla to jen hrstka dětí. Potom jsme měli ve třídě kouzelného pavoučka a řešili jsme pavučiny - děti NEČTOU ZADÁNÍ. A na koberci ve skupinách jsme řešili trojice čísel. Kontrolovali jsme dú, dělali pojmovou mapu, četli a psali do písanky. Dú je v Čj

Děti, které chodí do angličtiny mají v Notýsku lísteček. Prosím o podpis. Děkuji.

Zítra jdeme na 10.00 do KD na divadelní představení. Cena je 50Kč, ale 20Kč hradí SRPŠ. Zbylých 30Kč zaplatím z fondu. Potom se budeme učit = máme pět hodin. Děti si nemusí nosit Hv, Čt/Ps,Prv.

Čtvrtek 8.3.

V první hodině děti opisovaly slova z tabule, začali jsme nové učivo - slabiky dě,tě,ně = psali jsme je na tabuli a pracovali v sešitu. Napsali jsme 10 a počítali samostatně a to stejné cvičení jsme hned kontrolovali a vysvětlovali. Dnes to byly násobilkové obdélníky a šipkový zápis. Protože se blíží soutěž Cvrček (celorepubliková), tak trénujeme podle starých ročníků. V Prv jsme psali vzkaz a také testík na opakování času/roku. V poslední zkrácené hodině čteme a píšeme do písanky. Dú je v Čj.

Středa 7.3.

Dnes ráno jsme přáli Tmáškovi a Davídkovi, potom děti pracovali na PL a také do sešitu školního (někdo píše už do druhého sešitu. Ten první nechte doma - je zbytečné ho nosit. Pošlu ho domů tento týden). Také jsme zkoušeli dvě úlohy z mat. soutěže Cvrček, potom jsme hráli a počítali autobus a cvičení v sešitě. Četli jsme Kocoura Modroočko, dávala jsem dětem otázky k textu a psali do písanky. V Pč rýsujeme a stříháme geo tvary, ze kterých budeme zítra tvořit. Dú je v M

Připomínám zítřejší zkrácené vyučování.

Úterý 6.3.

Ráno jsme měli příjemné - Amálka donesla dětem výborné koláčky! Děti přepisovaly věty, pracovali jsme v učebnici - opakujeme párové souhl. Na koberci jsme popisovali předměty. Napsali jsme 10, pracovali s parketama, počítali jsme v PS a kontrolovala jsem nepovinný dú. Opakovali jsme čas - společně na koberci, děti pracovaly s kartičkama = skládaly měsíce, roční období, dny,....V Hv jsme se rozezpívali a máme trénovat písničku Když nemůžeš, tak přidej - tak jsme začali. Četli jsme dú i obrázkové čtení a psali do písanky. Dú je v Čj, M je ve škole.

Pondělí 5.3.

Den jsme zahájili org. záležitostmi a kom. kruhem. V návaznosti se čtením jsme dnes řešili otázku JAKOU MÁŠ NÁLADU? PROČ? CO TI UDĚLÁ RADOST? Potom jsme napsali diktát slov a pracovali ústně v učebnici = opakovali jsme párové souhl. V Tv jsme trénovai kotoul a přihrávky míčem. Děti moc chválím, protože krásně pracovaly v M - s krychličkama, šlo jim skvěle výstaviště. Potom jsme se "dotkli" zlomků - na tabuli mám rozdělené barevné talířky, ty jsme dělili, přiřazovali k nim správné kartičky. Četli jsme básničky o veverce, kreslili obrázek a psali do písanky. Dú je v M

Do Notýsku jsem nalepila lísteček ohledně zkrácení vyučování tento čtvrtek. Prosím o podpis, děkuji za spolupráci.

Páťulínek 2.3.

Opět jsme pracovali - jako téměř každý pátek ve skupinách. Děti si měly procvičit párové souhlásky (dětem dělá problém doplnit správné písmeno do významu slov = celkem umí párové souhlásky, ale neznají slova a doplňují nesmysly př. místo nákupní taťky, ptají se co je to mech, síť,...), pracovali jsme s textem. V matematice si procvičili pavučiny, součtové čtverce a logické uvažování. Taky jsme si zacvičili - rozběhali, rozcvičili, dělali jsme postoj čápa a trénovali jsme driblování a hody na koš. Četli jsme společnou četbu a psali do písanky. Dú není. Pěkný víkend

Čtvrtek 1. 3.

Den jsme zahájili přepisem a doplňováním i/y, potom jsme vymýšleli příběh pomocí karet s Krtečkem, pracovali jsme v PS. Napsali jsme 10, procvičovali násobilku u tabule ve hvězdičce a v sešitě udělali jen jedno cvičení - děti vymýšlely nové situace, ostatní je zase řešily. V prvouce jsme probírali minulost-přítomnost-budoucnost. Je nový měsíc, tak jsme odhlasovali změnu lavic a rozesazení, psali jsme do písanky. Vyrábíme tučňáka. Dú jev m, sešit Čj a písanka je ve škole.