Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duben

3. 4. 2018

Přístupová hesla na fotoalbum naší třídy : jméno - Petra

                                                            heslo - sovicky

Stránky naší třídy - https://klobucti-prvnaci.estranky.cz/

Pondělí 30.4.

První hodinu měly děti vyjímečně čtení. Potom jsme dostali od Amálky vynikající štrůdl a přáli jsme Sofince a Jardovi, psali diktát, opakovali SD a řekli si nové informace o spojkách. V M jsme přestěhovali lavice, společně řešili/počítali písmenka v PS a počítali další cvičení v PS. Dú není. Děti, které chodí do náboženství mají vzadu v Notýsku sdělení = v pátek hodina odpadá. Prosím vás o podpis. Užijte si zítřejší volno.

Pátek 27.4.

Děti zahájily den čtením a psaním, společně jsme šli ve druhé hodině cvičit - pracovali jsme se švihadly - někdo by potřeboval potrénovat i doma. Jako každý pátek jsme měli v dalších hodinách skupinovou práci. Pěkný víkend.

Čtvtek 26.4.

V první hodině psaly děti dvě věty do sešitu a určovaly SD, potom jsme pracovali ústně na koberci a dodělali dvě krátká cvičení v PS. V M jsme zapomněli napsat 10 :-(, ale hráli jsme ROZHODČÍ A SOUDCE. V Prv jsme ochutnávali med = splnili jsme rest ze včerejška a v rámci DNE ZEMĚ pustili krásné video o lesích, napsali článek. Potom jsme četli ze společné četby a napsali jedno cvičení v písance. Dú je v Prv. Dnes proběhne soutěž v Kouzelném slově, ve kterém nás bude reprezentovat Bětuška a Radeček - držte jim/nám pěsti!

Středa 25.4.

Den jsme začali přivítáním, opakováním kalendáře a napsali jsme diktát. Potom jsme trénovali předložky, na koberci jsme pracovali ústně z učebnice, hráli budíček a pracovali v PS. V M jsme počítali klasické příklady do MŠ, hráli Sovu, ve dvojicích dělali pavučiny. V poslední hodině jsme kreslili obrázek k pranostice NA SVATÉHO JIŘÍ VYLÉZAJÍ HADI A ŠTÍŘI a připravovali třídu na první kolo v soutěži Kouzlo mluveného slova. Dú je v Čj.

Úterý 24.4.

Hned ráno jsme se přesunuli na Sběrný dvůr, kde jsme si poslechli velice pěknou přednášku o včelách. Po příchodu do školy jsme si informace zopakovali a pustili si Včelku Máju. Potom děti četly a psaly s p. uč. V Prv jsme udělali pětilístek na téma Jaro, napsali si zápis a povídali si o jarních květinách a jejich složení. V poslední hodině děti zpívaly a vybírali jsme zástupce do školního kola. Dú je v M.

Pondělí 23.4.

Týden jsme odstartovali kom. kruhem, napsali diktát a zahájili nové učivo - PŘEDLOŽKY. Pracovali jsme na koberci, dramatizovali jsme, psali i do PS a sešitu ČJ-Š. Pak jsme se šli protáhnout do tělocvičny - skákali jsme na švédskou bednu a cvičili na lavičkách. V M jsme psali do MŠ - z tabule -příklady na násobení a postupné sčítání, hráli jsme plácanou, dodělávali jsme společně str. 16 a jedno cvičení dělaly děti samostatně. Dú je v Čj. Zítra jdeme v rámci DNE ZEMĚ na sběrný dvůr. Máme tam být hned v 8.00, prosím, aby byly děti v šatně nejpozději v 7.45. Děkuji.

Pátek 20.4.

První hodinu děti četly a psaly do písanky. Druhou hodinu jsme měli program HASÍK - přednášku si pro nás připravili profesionální hasiči, donesli nám dárky, ukázali své vybavení. 3.5. půjdeme k nim na stanici. Ve třetí hodině jsme počítali ve skupinách a v poslední jsme četli společnou četbu a pracovali do ČJ-Š. Přidala jsem fotky do alba. Dú není, krásný, slunečný víkend.

Čtvrtek 19.4.

První hodina se nesla v duchu procvičování PJ a sloves - pracovali jsme ústně na koberci, dělali rozbor věty do Čj-Š a jedno cvičení dělaly děti samostatně = vymýšlely slovesa podle zadání. V M jsme napsali 10, házela jsem dětem míč dávala příklady, rýsovali jsme trojúhelníky a máme rozdělanou další stranu v PS. V rámci Prv jsme udělali pojmovou mapu na téma JARO, podívali jsme se na pohádku Racochejl a jaro a společně jsme plnili PL. Ve čtení jsme slyšeli  dva pěkné referáty, četli jsme společenou četbu - máme novou knihu Cipísek, dávala jsem dětem doplňující otázky. A v poslední hodině doděláváme včerejší rozdělanou práci = textilní koláž. Dú je v M, děti donesou domů nabídku táborů z DDM, v pondělí nebo úterý se uskuteční třídní kolo v pěvecké soutěži.

Středa 18.4.

Napsali jsme diktát, hráli jsme plácanou na zapamatování si slovních druhů, dělali jsme rozbor věty u tabule, pracovali do PS a skládali kartičky - podstatná jména. M jsme začali přepisem a vypočítáváním příkladů do MŠ, udělali jsme pohyb. chvilku, vyvodili nové zvířátko dědy Lesoně a opět jsme pracovali do PS. V poslední hodině děláme textilní koláž. Dú je v písance.

Čtvrtek 12.4.

Děti přepisovaly tři věty do  Čj-Š, pracovali jsme v kruhu - procvičujeme slovesa. V M jsme nepsali 10 - to bylo radosti :-) Děti pracovaly ve dvojicích a plnily úkol na str. 12, Také jsme opakovali co je to obvod a "hledali" ho na různých předmětech, společně jsme řešili a hledali více řešení u rozkladu čísel. V Prv jsme pracovali s tématem jarní rostliny - hráli hru sněhová koule. Četli jsme společnou četbu a psali do písanky. Malujeme tulipán nebo sněženku, zapouštíme jarní barvy. Dú je v M.

Úterý 10.4.

První hodinu jsme zahájili samostatnou prací do Čj -Š, potom jsme trénovali Reportéra (popis obrázku), říkali si co jsou slovesa, napsali definici do sešitu a udělali jedno cvičení. V M jsme psali 10, hráli a řešili autobus a udělali kousek cvičení v PS. S p. uč. děti četly v čítance, mají se naučit báseň zpaměti na zítřek a psaly do písanky. Psali jsme testík z prvouky, udělali zápis a v poslední hodině jsme se rozezpívali a děti pracují ve skupině. Dú je v M. Připomínám podpis v Notýsku ohledně třídních schůzek.Děkuji. Ve třídě budu už ve 13hodin.

Pondělí 9.4.

Začali jsme kom. kruhem, napsali diktát, pomocí plácané jsme opakovali dělení slabik, druhy vět, samohlásky,....Pracovali jsme v Ps. V Tv jsme cvičili na stanovištích. Matematiku jsme zahájili na koberci, kde jsme modelovali čtverec a obdélník, skládali a překlápěli jsme krychli. Dú je v Čj

Čtvrtek 5.4.

Hned první hodinu jsme napsali 3/4letní písemnou práci z Čj. V M jsme dělali živé výstaviště - dětem se to moc povedlo, potom jsme opět na koberci a s pomocí krokovacího pásu řešili  doplňování šipek do krokovacího zápisu a současně jsme krokovali. Jedno cvičení si udělaly děti samostatně a na známky. V Prv jsme dokončovali téma VODA, dodělali jsme také housenky a četli společnou četbu a psali do písanky. Slyšeli jsme také dva referáty. Dú je v M.

Středa 4.4.

Den jsme zahájili diktátem, trošku jsme relaxovali a zahájili nové učivo - PODSTATNÁ JMÉNA. Uděli si zápis do sešitu, pohybem PJ znázorňovali a udělali dvě cvičení v PS.V M jsme dělali cvičení z tabule do M-Š a pracovali jsme v PS. V Pč vyrábíme jarní housenku z ruliček od toal. papíru. Dú je v Čj.

Úterý 3.4.

Ráno jsme se přivítali v kruhu a řekli si, co jsme dělali o svátcích. Tři děti - Terezka, Jarda a Oliverek - donesly sladkosti - což je moc pěkné. Děkujeme. Potom jsme opakovali SD - na koberci pomocí kartiček = řadili jsme je, vyjmenovávali. V M jsme napsali 10, manipulačně jsme vyřešili součet tří čísel s výsledkem 11, doplnili jsme hru v PS. Prv byla krátká - povídali jsme si o vodě, jejím významu, jak ji šetřit. Víc jsme toho nestihli. ČT/PS bude v naší třídě učit p.uč. Lanková. Děti dnes chválila, snad to tak bude i nadále. Dú je v M.