Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květen

2. 5. 2018

Blíží se akce:

Pondělí 28.5. Koncert ZUŠ v 10.00 hod, donést M a Čj, možnost odejíd domů od KD
Úterý 29.5. Školní výlet, viz. lísteček
Pátek 1.6. Kino v 9.00hod, vzít Čj a M

Příští týden proběhne ve škole barevný týden. Máme mít na sobě tyto barvy:

PO - fialová

ÚT - modrá

ST - zelená

Čt - žlutá

Pá - červená

Čtvrtek 31.5.

Poslední květnový den jsme prožili takto : v Čj jsme napsali krátký testík a potom  jsme pracovali do PS společně - probíráme věty jednoduché a souvětí. V M jsme dělali chvíli rozhodčí a soudce, potom jsme hledali všechna řešení u hadů v PS. V Prv jsme začali probírat léto, na koberci jsme si četli z učebnice a k tomu povídali, napsali jsme také zápis. Ve čtení jsem kontrolovala dú, dočetli jsme poslední část Boba a Bobka a psali jsme si telegramy :-) V poslední hodině vyrábíme duhu - pomocí vyrážeček tvoříme tvary a ty lepíme na společný arch papíru do tvaru duhy. Dú je v Čj.

Středa 30.5.

V první hodině jsme si povídali o výletě, rozdali si kalendář a mapku, kterou jsem vzala v akváriu, vrátila jsem dětem i kartičku VZP. Potom jsme pracovali do Čj-Š - pořád procvičujeme na písemné práce. V M jsme udělali společně slovní úlohu, pracovali na koberci společně - doplňovali jsme rozvrh hodin a pracovali s kalendářem a se zlomky. Četli jsme článek v Čítance a psali do písanky. V poslední hodině budeme malovat zážitek z výletu. Dú je v M.

Poslala jsem domů fotografie (cena velké je 25Kč, cena malé 15Kč- můžete posílat) a přihlášku do náboženství (vyplní i ti, kteří nebudou do náb. chodit). Moc děkuji.

Úterý 29.5.

Výlet jsme si užili - téměř všechny děti musím moc pochválit - poslouchaly, chovaly se slušně, pěkně. Jen sluníčko nás pořádně zahřívalo :-) Fotky jsou na stránkách

Pondělí 28.5.

Moc chválím děti i vás, protože téměř všichni jsme přišli ve fialovém oblečení :-) V Čj jsme začali opakovat na záv. pís. práci a tvořili jsme v PS souvětí. Také jsme si přečetli jak vzniká duha. V M jsme také začali opakovat na záv. pís.práci a věnovali jsme se překlápění krychle a tvoření plánů. Za chvíli odcházíme na koncert do KD.

Dodatečné informace/připomenutí k výletu - odčipujte dětem oběd, čip si nemusí brát, všechny věci dát do batohu - sáček,svačinu a pití, peníze, deštník/pláštěnku, kdo potřebuje si vezme ráno lék, všichni budou mít pokrývku hlavy, případně děti natřete opalovacím krémem. Kartičku pojištěnce ráno vyberu od dětí a odpoledne ji vrátím. A hlavně nám držte pěsti :-) a ráno beru děti jen v dobré náladě :-)

Pátek 25.5.

Dnešní den proběhl opět ve skupinách. V m děti pracovaly v PS, v Čj pracovaly na příloze = psaly pohled třeba kamarádovi a z učebnice. Dnes jsme cvičili na dětském hřišti a čteme společnou četbu z Cipíska a napíšeme kousek v písance.

Moc vám děkuji za zaslání lístečků - už je mám téměř všechny. V pondělí půjdeme na koncert ZUŠ do KD. Koncert začíná v 10hodin. Po skončení je možné pustit děti domů z KD. Pokud chcete, aby šlo vaše díte domů od KD napište mu to na lísteček - tentokrát to musí být písemně. Dú není, jen přijít ve fialovém oblečení, pěkný víkend.

Čtvrtek 24.5.

Hned v první hodině jsme si řekli informace o zaznamenávání do grafu a "instalovali" jsme teploměr. Potom jsme si řekli, co je osnova, také si ji napsali do sešitu. Rozdala jsem dětem hračku a zkoušeli jsme ji podle osnovy popisovat, říkali si, čemu se máme vyvarovat. A nakonec děti hračku popisovaly do sešitu. V další hodině jsme napsali 10, doplňovali náš graf a četli jsme v grafu v PS, jedno cvičení udělaly děti samostatně a další společně. V Prv jsme si pustili krátký film o mléku, rozebírali ho ústně. Přání dětí bylo ve čtení psát příběh, tak jsem jim vyhověla. A v poslední hodině modelujeme mléčné výrobky. Dú není. DĚTI OPĚT DONESOU DOMŮ LÍSTEČKY - DNES DVA. JEDEN SE TÝKÁ VÝLETU - PROSÍM PODEPSAT A NÁVRATKU POSLAT DO ŠKOLY. DRUHÝ SE TÝKÁ PŘÍŠTÍHO ROKU, KDY BUDEME ZAPISOVAT ZNÁMKY DO ELEKTRONICKÉ ŽÁKOVSKÉ KNÍŽKY.

Středa 23.5.

Dnešek nám utekl strašně rychle.V první hodině děti pracovaly s větou, která byla na tabuli, potom jsme četli básničky v UČ a hledali vlastní jména. Děti také pracovaly ve skupinách a vymýšlely básničku k mléku. V M byla připravená SÚ na tabuli - opět se týkala mléka, šifrovali jsme název KUNÍN, řešili autobus, trochu jsme se protáhli a hledali obdélníky v obrázku. Četli jsme dú a básničky v Čítance. A v poslední hodině jsme si povídali o šnecích - Davídek nám donesl ukázat svoje šneky, odpovídal nám na otázky, .....nová informace byla, že šnek má zuby :-) Davídkovi moc děkujeme. Dú je v M, děti donesou domů list týkající se nového zákona o zveřejňování osobních údajů. Prosím o vyplnění a poslání do školy. Děkuji.

ZÍTRA - V ÚTERÝ 22.5. SE FOTÍME!!!!!!

Pondělí 21.5.

Ráno jsme se přivítali, udělali dvě cvičení v PS a přesunuli se na program k dravcům. Ten byl pěkný, zajímavý, poučný, Nicolka vyhrála obrázek za správnou odpověď - super. Potom jsme měli svačinu, přečetli jsme si článek. Poslední hodinu jsme měli M - děti pracovaly do M-Š (počítaly jednoduchou slovní úlohu), potom jsme na koberci řešili rodokmen a říkali si vztahy mezi členy rodiny. A potom děti počítaly samostatně. Dú je v M. Děkuji za zaslané peníze, máme témeř vybráno.

Pondělí 14.5. - Pátek 18.5.

Celý týden jsme se věnovali DRAVCŮM - četli jsme o nich, hledali informace v knihách, máme  ve třídě nástěnku, říkali si zajímavosti, ukazovali části těla dravců, zpívali písničku, vybarvovali dravce,.....Celou tuto práci završíme v pondělí ráno na ukázce dravců firmy Seiferos na louce pod MŠ. Dú není, děti mají vzadu v Notýsku lísteček ohledně vybírání peněz - na výlet vybíráme 300Kč, doplatek do fondu 30Kč a na Seiferos 30Kč - je to moc peněz, ale nějak se toho sešlo víc a blíží se konec šk. roku. Děkuji za pochopení. Pěkný víkend.

Čtvrtek 10.5.

V první hodině jsme zopakovali slovní druhy, pracovali jsme z učebnice do sešitu - děti hledaly PJ a předložky. Potom jsme tvořili slova ke slovu MAMINKA (vznikala v podstatě křížovka bez nápovědy). V matematice jsme hledali co nejvíce řešení u sčít. trojúhelníků - a že to dětem šlo! Také jsme rýsovali úhelníky. V Prv jsme si říkali rozdíl mezi rostlinou, keřem a stromem. Dále děti psaly informace o mamince a v poslední hodině jsme malovali maminku. Dú je v M. V Notýsku vzadu mají děti informaci ohledně zkráceného vyučování - opět bude školení ped. pracovníků. Prosím vás o podpis. Děkuji.

Středa 9.5.

Udělali jsme kom. kruh, napsali pětilístek na téma MAMINKA a pracovali v Ps společně. V M jsme napsali 10, protáhli se, dělali pavučiny, poznávali matematická prostředí, opakovali dedu Lesoně a dělali jednu úlohu na zlomky. V Pč jsme dodělávali práci z min. hodiny. Dú je z Čj.

Pondělí 7.5.

Ráno jsme se přivítali v kom. kruhu a řekli si téma celého týdne - MAMINKA. Napsali sjme diktát, udělali pojmovou mapu, pracovali do PS a na lístečky jsme psali 3 Př.jm. o mamince. Cvičili jsme venku - dnes jsme házeli míčkem. V M jsme pracovali společně i samostatně. Dú není.

Pátek 4.5.

Dnešní den začaly děti čtením a psaním. Potom jsme šli ven cvičit - skákali jsme do písku. Po svačince jsme zahájili skupinovou práci v M - děti si dnes mákly - počítaly zadané cvičení a potom měly opravovat cvičení kamarádovi - byly moc šikovné!!!!! A v poslední hodině děti dostaly PL - opět makají, protože  musí přemýšlet nejen nad pravopisným jevem, ale také nad doplněním věty, luštěním rébusu,.... Dú není, pěkný víkend.

Čtvrtek 3.5.

Ráno jsme přišli na Hasičskou zbrojnici, kde na nás čekali profesionální hasiči. Celý program měli výborně připravený, děti zaujali, řekli nám spoustu informací, děti si vyzkoušely stříhat nůžkama, hasily, vozily se v autě,....Dokonce mě chtěly poslat ve speciálním léhátku po vodě :-( :-) Fotky jsou již na stránkách. Potom jsme se už ve škole nasvačili. Následovala hodina čtení - četli jsme Cipíska a psali 5 vět do sešitu čtení. V poslední hodině doděláváme práci ze včerejška. Dú je v M

Středa 2.5.

Dnešní den jsme zahájili opakováním SD, potom jsme pracovali v PS. Rozpovídali jsme se o jménech - dělali jsme si malou statistiku jmen rodičů ve třídě a nestihli pracovat do ČJ-Š. V další hodině jsme napsali 10, protáhli se a pracovali v PS - něco společně něco samostatně. V poslední hodině stříháme a lepíme. Dú je v Čj

Zítra ráno jdeme na Hasičskou zbrojnici. Pokud chcete, aby nás děti počkaly u zbrojnice (kdo bydlí poblíž), napište mi, prosím sms. Děkuji.