Jdi na obsah Jdi na menu
 


Leden

3. 1. 2018

 

Milí rodiče,

přeji vám v tomto roce pevné nervy se mnou i dětmi, radost, štěstí, spokojenost a hlavně zdraví!

Úterý 30.1.

Dnešní den byl lehce jiný než ty ostatní. V první hodině děti opsaly text z tabule, pracovali jsme společně v PS. Druhá hodina byla zahájena 10, potom jsme pracovali opět v PS - něco jsme dělali společně a dvě cvičení děti samostatně. Potom jsme se přesunuli do hudebny, kde jsme napsali test z Prv a připravili sezení na recitační soutěž. A potom to vypuklo :-) Náš Radeček se umístil na nádherném a zaslouženém druhém místě!!!! Jupí, moc mu gratuluji. Ostatní naše holky byly také moc šikovné. A v poslední hodině jsme četli, kreslili a hodně dětí si připravilo referát. Dú je z ČJ.

Připomínám zítřejší "opak" teplákového dne = přijď do školy/pro vysvědčení ve slušivém, společenském oblečení :-)

Pondělí 31.1.

Dnešní den se nesl v duchu organizace. V první hodině jsme si řekli o tom, co děti minulý týden udělaly, napsali jsme si diktát a udělali jedno cvičení v PS. Po rozběhání a rozcvičce jsme splnili další disciplínu do olymp. diplomu a to hluboký předklon. V M jsme počítali a hlavně kreslili podlažní dům a plnili k němu úkoly, doplňovali součtový trojúhelník. A ve čtení vybíráme ty nejlepší na recitační soutěž, která proběhle už zítra! Také jsme psali do písanky. Dú je v M, ve cvičení č. 2 mají děti udělat jen příklady. V Notýsku vzadu mají děti nalepený lísteček o ukončení vyučování ve středu- prosím o podpis. Končíme hned v 8.30 po rozdání výpisu z vysvědčení.

POLOLETNÍ PÍS. PRÁCI Z ČJ BUDEME PSÁT V ÚTERÝ 16.1. A Z M VE ČTVRTEK 18.1.

Středa 17.1.

V první hodině jsme dodělali PS, řekli si jak dopadla písemná práce. V matematice jsme opakovali na písemnou práci do MŠ - tam najdete typy příkladů, trénovali jsme násobilku. Četli jsme spoolečnou četbu a psali do písanky. V poslední hodině jsme dodělávali násobilku a vyráběli násobilkové housenky. Dú není = trénujte na pí. práci z M.

Vyhráli jsme společně s prvňákama 1. míst v teplákovém dnu. Jupííííí

Úterý 16.1.

Dnešní den jsme zahájili pol.pís. prací z Čj. Dětem se docela povedla. Jen čtyři děti "vyfasovaly" horší známku než dvojku. Takže jsem spokojená, ale u dvou žáků mě výsledek mrzí. Potom jsme se fotili v teplákách a přišli nás hodnotit zástupci žákovského parlamentu. Moc vám děkuji za přípravu tepláků - všichni byli parádně připravení!Také jsme si vysvětlili, že tepláky nejsou vhodné oblečení do školy, na oslavu,...a abychom si udělali opak této akce, máme přijít pro vysvědčení oblečení společensky. Parlament bude vše zase hodnotit. Radeček s maminkou nám vyrobili nádherný diplom za vybíjenou - moc děkujeme! Potom jsme opakovali na písemku z M. Probírali jsme také téma nemoc a úraz,podívali se na Ježkovy voči. Četli jsme a psali a v poslední hodině jsme opakovali písničky a děti měly nakreslit písničku. V příští hodině ji budeme hádat. Dú je z M.

Pondělí 15.1.

Komunitní kruh jsme dnes měli na téma : Čeho chci tento týden ve škole dosáhnout a jak to udělám? Děti většinou chtěly napsat dobře písemné práce a dosáhnou toho tak, že budou ve škole dávat pozor. Tak snad to tak bude :-) Potom jsme v hodině ČJ I M opakovali na pís. práce. Vše mají děti v sešitech JČ-Š a M - tvoř ze tří čísel příklady, poskládej čísla od nejmenšího/největšího, porovnej příklady, řeš slovní úlohu, vypočítej řetězec. V M budeme zítra ještě opakovat. V Tv jsme měřili skok z místa na olympijský diplom a četli jsme Krtek a vánoce, vysvětlili si co je to vyprávění a psali do písanky. Dú je v M. PŘIPOMÍNÁM ZÍTŘEJŠÍ TEPLÁKOVÝ DEN.

Pátek 12.1.

První hodinu děti doplňovaly PL - pořád opakujeme a procvičujeme na písemnou práci. Ve druhé hodině jsme měli skupinovou práci - pracovali jsme v PS a také procvičovali. V tělocviku proběhl turnaj ve vybíjené. Děti byly výborné, hrály skvěle. Naše třída obsadila druhé místo! A čtenářská dílna ukončila celé páteční vyučování. Dú není. Přeji vám pohodový víkend.

V ÚTERÝ 16.1. BUDE V NAŠÍ ŠKOLE TEPLÁKOVÝ DEN - PROSÍM, ABY DĚTI PŘIŠLY V TEPLÁKÁCH. AKCI BUDE HODNOTIT ŽÁKOVSKÝ PARLAMENT.

Čtvrtek 11.1.

První hodinu jsme opakovali na pís. práci z Čj. Mrkněte se do sešitu JČ-Š tam je nástin toho, co bude v pololetní písemce. Opakovat budeme ještě v pondělí. V M jsme psali 10 - to byl horor, potom jsme počítali společně krokování a opravovali jsme cvičení. Děti samostatně dopočítaly součtové trojúhelníky a hady. V Prv jsme se věnovali lidskému tělu - jak si představuješ to, co máš uvnitř těla? Lepili jsme zápis a pracovali v PS. Doděláváme paní Zimu a snad začneme vyrábět tučňáka. Dú je z Čj na pracovním listě a připomínám donést knížku na zítřek.

Středa 10.1.

Dnes jsme měli dvě hodiny matematiky - byla jsem VELMI mile překvapena, protože po skončení těchto dvou hodin chtěla většina děti další hodinu matematiky - jupí. Pracovali jsme na násobilce, pavučinách, dopočítávali jsme tabulku - ukázali si nějaké dopravní prostředky, používali jsme krychle. Četli jsme společnou četbu, psali do písanky a malovali paní Zimu. Dú je v M a na pátek si mají děti donést knihu, kterou právě čtou.

Paní vedoucí jídelny oznamuje, že do konce týdne budou vařit náhradní obědy kvůli technické závadě a děkuje za pochopení. Zároveň školní kuchyně vyhlásila soutěž pro měsíc leden ZELNÝ TROJBOJ = donést recept, ve kterém je hlavní surovina zelí, 29.1. sníst celý oběd a nakreslit obrázek zase na téma zelí. Kdo splní všechny tři úkoly dostane až pod nos zdravou snídani A TO 31.1.- cizrnovou palačinku, Nutela, ovoce a smoothie. Soutěž je nepovinná.

Úterý 9.1.

Napsali jsme si diktát z popletených vět, udělali jsme přílohu vzadu v sešitě. V M jsme napsali 10, počítali autobus, děti počítaly samostatně dvě cvičení a soused opravoval. V Prv jsme si povídali o zdraví - jak se o tělo starat, četli jsme si zásady zdravého těla z učebnice. Četli jsme článek Sáňkování a vymýšleli rýmy. Zpívali jsme písničku Zimní a opakovali jsme písničky, které už umíme.Dú je v M.

Včera jsem vracela některým dětem peníze za plavání - v případě absence. Každý (i děti, které plavání nevynechaly) měly dostat 30Kč. Tyto peníze jsem nechala do třídního fondu. Pokud nebudete souhlasit, peníze vrátím.

Pondělí 8.1.

V komunitním kruhu jsme si pověděli jak jsme se měli o víkendu, potom jsme opakovali měkké a tvrdé slabiky v učebnici a do Čj-š, trénovali jsme vybíjenou, protože nás čeká v pátek turnaj druhých tříd. V M jsme počítali 3/4 hodiny jedno cvičení společně u tabule a pracovali jsme s dřívky. Ve čtení jsme měli referáty a četli jsme článek o třech králech, lepili jsme lísteček do sešitu.

V úterý 23.1. proběhne třídni kolo v recitační soutěži. Děti si vyberou básničku, která bude mít 4 sloky a naučí se ji zpaměti.Děkuji

Pátek 5.1.

Hned po přivítání děti přepisovaly básničku z učebnice, potom pracovaly samostatně v PS - měli jsme tam opakovací stránku. V TV jsme běhali z různých startů, také štafetu. Hráli jsme Sovu s pomocí 100tabulky, také jsme v ní potom hledali čísla - děti ji mají v M, tak doporučuji čísla hledat i doma, pracovali jsme v PS. Četli jsme knihu Teta to plete a psali kousek do písanky. Dú není, PS do Čj mám u sebe - nestihla jsem ho opravit. Pěkný víkend.

Čtvrtek 4.1.

Ráno jsme si promluvili o ne/posmívání druhým z jakéhokoliv důvodu = nosí rovnátka, brýle,....Myslím si, že to děti pěkně pochopily a posmívat se nebudou. Potom jsme trénovali přání do nového roku a pracovali jsme v PS. V M jsme napsali 10 - dnes jsem jen diktovala čísla, potom jsme hráli plácanou ve 100 tabulce, pak jsme počítali v PS a u IT. Nestihli jsme práci se 100 tabulkou. V Prv jsme začali nové učivo - Lidské tělo. Obkreslili jsme Bětušku na balící papír a popsali části těla. Také jsme si tělo nakreslili do sešitu. Četli jsme o Hloupém Honzovi a kreslíme a malujeme zimní krajinu. Dú je v M - děti udělají jen tolik sčítacích trojúhelníků kolik zvládnou.

Středa 3.1.

 

V první hodině jsme si udělali dlouhý kom. kruh - popřáli jsme si do roku 2018, povídali jsme si o svátcích a dárečkách. Ústně jsme zopakovali druhy vět, slova opačná, synonyma,.....a udělali jen jedno cvičení v PS. V M jsme přestěhovali lavice a přesadili se, u IT jsme pracovali se stovkovou tabulkou = hledali v ní čísla dle zadání (najdi číslo 55,71,36, potom najdi páté číslo ve druhém řádku a přečti ho) a počítali v PS. Ve čtení mělo více dětí referát, potom jsme pracovali ve skupinách=popisovali obrázek a potom jsme četli i psali. A v poslední hodině pracujeme na téma TŘI KRÁLOVÉ. Notýsek zůstává ve škole, nemocné děti před prázdninami mně také nechaly M a Čj. Dú není.