Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prosinec

1. 12. 2017

!!!!!!!!DO ŠKOLY NASTUPUJEME VE STŘEDU 3.1.2018!!!!!!!

 

---------------------------------ZKRÁCENÉ VYUČOVÁNÍ----------------------------------------------------

Ve čtvrtek 21.12. končíme v 11.00hodin

V pátek 22.12. končíme v 9.30 hodin

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na webových stránkách školy vzniká seriál o jednotlivých prostředích matematiky prof. Hejného. Pokud budete mít chuť a čas,můžete se podívat. Jsou tam fotografie a informace i z naší třídy :-) Odkaz zde : https://zsvk.edupage.org/blog5/?

Vzhledem k připravované akci bych potřebovala vědět, zda ne/mají děti potravinovou alergii. Pokud ano, napište mi na lísteček. Děkuji za spolupráci.

Pátek 22.12.

Dnes jsme si řekli, který dárek si nejvíce přejeme najít pod stromečkem, zazpívali jsme koledu a rozdali dárky. Je překrásné vidět "rozesmáté" oči dětí!

PŘEJI VÁM KRÁSNÉ, KLIDNÉ VÁNOCE STRÁVENÉ SE SVÝMI NEJBLIŽŠÍMI A HODNĚ ZDRAVÍ DO NOVÉHO ROKU. MOC VÁM DĚKUJI ZA KRÁSNÉ DÁRKY, JE TO MILÉ. A VŽDY MĚ TO MOC POTĚŠÍ.

Čtvrtek 21.12.

Dnes jsme si udělali ve škole pohodu - děti pracovaly ve skupinách na pracovních listech. Také jsme se chvíli dívali na pohádku. Zítra si děti donesou jen osobní potřeby - budeme zpívat koledy a rozdávat dárky.

Středa 20.12.

Dnes jsme v ČJ zase opakovali ústně - pracovali jsme i z učebnice. Hodně jsme pracovali v M - u tabule, manipulovali jsme pomocí dřívek, doplňovali krokovací zápisy, hráli plácanou, počítali násobilku. Také jsme četli - část děti a část jsem četla já a dopsali jsme stranu 31 v písance. Děti si dnes donesou cvičební úbor - prosím o vyprání a mazací tabulku - někdo ji má moc špinavou - vyčistěte ji, prosím, třeba Cifem - jde to krásně, zkontrolujte zda dětem píše fix. V Notýsku vzadu mají děti nalepený lísteček o zkráceném vyučování - prosím o podpis - vy tuto informaci máte ze stránek, ale bylo nutné to nalepit i do notýsku. Děkuji.

Zítra bude dětem stačit donést jen pouzdro, notýsek a matematika = připravila jsem vánoční pracovní listy :-)

Úterý 19.12.

První hodinu jsme opakovali ústně a potom písemně ú,ů,u - děti psali do sešitu slova. V M jsme znázorňovali příklady na násobilku pomocí dřívek, vyráběli jsme šaty na jeviště a opakovali pojmy krychle (stěna, hrana,....), pracovali jsme v PS. Zpívali jsme koledy a psali houslový klíč a noty do notové linky. Také jsme  jsme v čítance, psali jsme jen 3 řádky.

Školní kuchyně vyhlásila soutěž O NEJLEPŠÍ VÁNOČNÍ CUKROVÍ. Děti mohou donést 3ks od jednoho druhu cukroví s receptem a označené jménem. Druhů může dítě donést více. Pokud se chcete zúčastnit, pošlete ZÍTRA cukroví po dětech.

Pondělí 18.12.

Den a vlastně celý týden jsme zahájili kom. kruhem, napsali jsme diktát a pracovali jsme ústně v učebnici. Takto budeme pracovat celý týden = úsně, budeme doplňovat, procvičovat. V M jsme pracovali dál - vypočítali jsme pavučiny, jednotlivé vztahy jsme potom přepisovali do M-Š, počítali sovu a autobus - POZOR už nejezdíme jen s cestujícími, ale rozdělujeme je na muže a ženy :-) Pokračovali jsme ve sčít. trojúhelnících a pak se z dětí stali tvořitelé příkladů. Četli jsme poslední část článku na str. 68 a psali do písanky.

Pátek 15.12.

Dnes jsme pracovali velmi lehce, protože nám chybí šest dětí. Trošku jsme opakovali měkké a trdé slabiky, byli jsme na divadle v hudebně, vybarvovali krabičku, četli a psali, dívali se na kalendář a při práci jsme poslouchali koledy. Dú není. Přeji vám krásný víkend.

Čtvrtek 14.12.

Ráno děti přepisovaly a doplňovaly cvičení do ČJ-Š, pracovali jsme do pracovního sešitu, opakovali jsme ústně. V M jsme začali s násobilkou _ jedeme pomaleji, protože je 6 dětí nemocných. Počítali jsme u tabule i do malého sešitu. V Prv se na nás přišla podívat paní zástupkyně, děti pracovaly ve skupinách - vyhledávaly významné prosincové dny, skládaly zimní obrázek a dělali jsme pojmovou mapu. Četli jsme v čítance a psali do písanky - jen 4 řádky. A v poslední hodině vyrábíme krabičku. Dú není!

Úterý 12.12.

Přivítali jsme se a udělali jedno cvičení z učebnice - byl to docela horor, protože děti nevnímají zadání. Přitom jsem jim udělala vzor na tabuli, vše 2x řekla. Docela mě to zaráží :-( Potom jsme pohybem znázorňovali i/y v měkkých a tvrdých souhláskách. Psali jsme 10, oblékali krychli s podmínkou - dej správný počet teček naproti sobě - práce ve dvojicích. A také jsme modelovali z různých materiálů/pomůcek čtverec. Opakovali jsme téma Zima - kdy začíná, měsíce zimy, stálé ptáky,....Zpívali jsme koledy - šlo nám to pěkně a potom jsme četli a psali do písanky. Dú je v M.

Pondělí 11.12.

Ráno proběhl kom. kruh, procvičení měkkých a tvrdých souhlásek a napali jsme diktát. Potom jsme pracovali v PS. Hurá - dnes byl tělocvik. Dali jsme si soutěž družstev v opičí dráze. V M jsme opakovali informace o krychli, ukázali si "šaty"=síť krychle, zkoumali jsme puntíky na kostce - děti byly výborné!!!! Potom jsme počítali hady, pak na koberci skládali rytmus a ten děti potom samostatně zaznamenaly do PS. Přáli jsme Nicolce, poslechli si referáty od Radimka J., četli společnou četbu a psali do písanky. Dú je v Čj.

!!!!!!Ve škole se objevily vši!!!!!

Pátek 8.12.

Opakovali a procvičovali jsme měkké slabiky, pracovali v PS i ústně. V M jsme oblékali krychli - na krychli jsme lepkama slepovali čtverce. Potom jsme krychli "svlékali" a přišli na to, že je to její síť, děti zjišťovaly a ukazovaly stěhy, vrcholy,...krychle.Četli jsme říkanku a psali do písanky. Vyrobili jsme si i vločku z papíru. Dú není.

Pěkný víkend.

Čtvrtek 7.12.

Napsali jsme diktát slov, pracovali s měkkými slabikami v PS. Dopočítali jsme poslední stranu v M v 1. díle - už ho děti nemusí nosit do školy. Povídali jsme si na téma zima - měsíce, zvířata, počasí a psali zápis. Četli jsme z knihy Teta to plete, psali do písanky a dvě holčičky měly připravený referát. V poslední hodině jsme vyráběli zasněžený kopec z papíru. Také jsme se podívali na adventní kalendář na Déčku.Dú je v Uč ČJ.

Pondělí 4.12.

Den jsme zahájili kruhem - povídáním o jarmeku. Psali jsme diktát, procvičovali tvrdé slabiky. Potom jsme hodně počítali = dokončujeme díl č.1, zavítal k nám Mikuláš, anděl i čerti - nikoho neodnesl, kupodivu ani mě! V poslední hodině jsme pracovali s prac. listem na téma Mikuláš. Dú je z Čj - učebnice.

Pátek 1.12.

Dnešní den byl vyjímečný - přece začal adventní čas. Procvičovali jsme měkké a tvrdé slabiky, pustili si první den adventního kalendáře na Déčku.Děti v M pracovaly ve skupinách, potom jsme vyráběli Mikuláše z papíru a nakonec četli v čítance a jeden žák si vzal "dárek" z kalendáře v naší třídě. Dú není - užijte si tradiční jarmek.