Jdi na obsah Jdi na menu
 


Říjen

2. 10. 2017

Úterý 31.10.

Poslední den v měsíci jsme stihli moc práce-jupí. V Čj děti přepsaly slova z učebnice, potom jsme na koberci vyvodili slova nad/podřazená a pracovali v PS. V M jsme společně kontrolovali práci z plavání (učení tam je takové nepozorné) a pomocí dřívek jsme modelovali desítky a jednotky (myslím si, že to děti bavilo). V Prv jsme měli téma minulost/přítomnost/budoucnost. Děti mají v Prv dú až na příští pondělí. Ve čtení jsme kontrolovali dú, četli v čítance. Potom měly děti říct o svém sousedovi co je na něm hezké - pro někoho to byl problém. A zpívali jsme známé písničky, hráli Caruso show. Dú je v M, na plavání si děti vezmou M a Čj

Pondělí 30.10.

Celý týden jsme opět zahájili kruhem, potom jsme napsali diktát - dopadl výborně! Ústně jsme opakovali informace o větě, druzích slov. Pomocí obrázků jsme vyvodili slova mnohoznačná a pracovali jsme v PS. Matematiku zahájil budíček, potom jsme pracovali v sešitě, různě jsme přeskakovali a dodělávali co nám chybí. Velmi chválím děti za manipulační činnost = dostali proužek, ten jsme přepůlili, vyvodili 1/2, řekli si co je centimetr,.... Četli jsme nakopírovaný text o Barykovi a s ním potom pracovali. Den jsme zakončili psaním čtyř řádků do písanky. Dú je v Čj.

Protože děti moc mluví při změnnách činností budou dostávat "tresty", aby se víc utišily. Nelekejte se, že nějak zlobí, ale musí se naučit nachystat věci, přesunout se na koberec,...bez mluvení. Moc nás to zdržuje. Děkuji za pochopení.

Pondělí 23.10.

První hodinu jsme se přivítali v kom. kruhu, napsali jsme diktát, zopakovali druhy vět a pracovali v PS s novým učivem -  dělení slov ve větách. V M jsme parketovali, trénovali trojice čísel s podmínkou - vytvoř trojice, kdy výsledek je 10, lehce jsme zopakovali zvířátka. Četli jsme dú i báseň a článek v Čítance. Dú je v M. Kdo vypočítá jedno cvičení (děti ví, které) dostanou zlatou jedničku do Notýsku :-) Ať to zkouší děti samostatně, vy si to klidně počítejte také, je to pokus-omyl :-) a není to povinné! Děkuji za zaslání fotek/peněz. Hodně dětí už odevzdalo.

Děti donesou domů katalogy na objednání knih. Pokud budete chtít knihu jako dárek napište a zařídím to.

Příští týden 16. -20.10.proběhne u nás ve škole JABLÍČKOVÝ TÝDEN. Jedna z aktivit pro 1.-3. třídy bude soutěž o nejpěknější jablko, které má být z vaší zahrady (ne z Penny). Jablko mají děti donést do úterka.My ve třídě budeme potřebovat škrabku a další jablko - jakékoliv - to potřebujeme také v úterý - ZMĚNA - VE ČTVRTEK. Víc budu psát postupně.

Shrnutí týdne jablek:

Pondělí Knihovna
Úterý Výstavka nejpěknějších jablek , donést jablko na vaření
Středa plavání
Čtvrtek Donést jablko a škrabku
Pátek zatím není potřeba nic nosit

V pondělí jdeme do knihovny na 8.15hod. Potom se vracíme na zbytek vyučování do školy. Kdo chce přijít ke knihovně, tak může, jen potřebuji lísteček, sms nebo mail. Do školy se vracíme všichni.

Pátek 20.10.

Den jsme zahájili malou svačinkou, kterou připravila p. uč. Jana na rozloučení. Potom jsme pracovali společně s PL na téma jablko. V M jsme počítali jednoduché  příklady, potom jsme dodělávali papírová jablíčka a v poslední hodině děti psaly odpovědi na otázky p. uč Janě a ona nám - tak jsme se rozloučili. Dú číst PL

Děti donesou domů lísteček a fotografie. Na lístečku označte odpověď a pošlete do školy i s fotkama nebo s penězi. Děkuji.

P. uč. Jana hodnotila naši třídu velmi kladně - líbily se jí vztahy u nás ve třídě = děti si pomáhají, komunikují, hrají si spolu o přestávkách. Prý jsou nejhodnější třídou, kterou kdy na praxi viděla a zažila. Líbilo se jí prostředí naší třídy, aktivity. Děti moc chválila :-)

Čtvrtek 19.10.

Dnešní den jsme zahájili rozkrojením a hlavně snězením jablkového koláče. Se šlehačkou byl tak akorát :-) Jablíčkům jsme se věnovali po celý den- počítali jsme jablíčkové příklady a byla jsem radostí bez sebe = kromě 5ti dětí všichny úkol vyřešili!!!!, skládali jsme slova do vět, dělali jsme opravdické smoothie a opisovali text do čtení, vyráběli jsme jablko. Dú dnes není.

Děkuji vám za spolupráci a trpělivost s tímto týdnem - s nosením jablek, škrabek,......

Středa 18.10.

Plavání jsme si zase užili. Některé děti jsou hodně upovídané :-(

Pondělí 16.10.

Den jsme zahájili v knihovně. Paní knihovnice měla připravený program, ve kterém dětem zopakovala chod knihovny, seznámila je se dvěma soutěžemi (jedna se týká J. Lady = nakresli obrázek jako pan Lada = budeme dělat ve škole. Druhá se týká sbírání zlaťáků= dítě si v knihovně vylosuje úkol, ten splní a získá zlaťák. Ty si bude schovávat a potom bude vyhlášen vítěz. Za zlaťáky si děti na konci soutěže koupí drobnosti), ukázala krásné knížky,....Po přesunu do třídy jsme posvačili a jablíčkový týden jsme zahájili prezentací a psaním slov do vystřižených jablíček. Poslední hodinu jsme dělali Čj a M. Dú je z Čj.

Vybírám 158Kč za exkurzi v Hostětíně = 120Kč vstupné, 38Kč doprava. Děkuji

Pátek 13.10.

Dnes jsme procvičovali druhy vět společně, ve skupinách i samostatně, napsali jsme diktát. Potom jsme parketovali a opakovali jsme prostředí Dědy Lesoně.Četli jsme z čítanky i z knihy Jak se Vojta ztratil a psali i do písanky. Dnes mají děti úkol z Čj.

Pěkný víkend

Čtvrtek 12.10.

V první hodině jsme opakovali druhy vět, v M jsme hráli plácnou, pracovali s pavučinama, dělili pizzu na 4 stejné dílky. Psali jsme do písanky. A ve VV jsme kreslili ubrus z podzimních listů - zapojili jsme rytmus z matematiky. Dú je z M.

Středa 11.10.

Dnešní plavání bylo perfektní - děti se učily různé cviky, jezdily na skluzavce,....fotky dodám.

Už dnes jsem viděla velký u dětí pokrok! Jen tak dál :-)

Úterý 10.10.

Dnes jsme začali den ČJ - lepili jsme poučky a ty jsme si opakovali, tvořili jsme věty. Potom bylo čtení - povídali jsme si o čertovi, jeho vlastnostech,...článek jsme četli a psali jsme do písanky. Dětem jsem četla další část knihy Zachráněná sovička. Potom děti pokračovaly v projektu LES - opakovaly zvířecí rodiny, potravu zvířat, malovaly podzimní listy a zpívaly píseň Mravenci. Dú je v učebnici ČJ na čtvrtek. Zítra na plavání si děti vezmou matematiku.

Pondělí 9.10.

Dnešní den děti pracovali s projektem Les - učili se o stromech a keřích, rozlišovali druhy listů,.....Děti byly šikovné. Matematiku jsme měli spolu - procvičovali jsme krokovací zápis, ten jsme převáděli do světa čísel, stavěli jsme z krychlí cimbuří, zapisovali jsme plánek psali jsme 10. Dú je v M.

Pozor : v pátek dětem odpadá náboženství.

Pátek 6.10.

Dnes probíhal ve třídě včera zahájený projekt LES - p.uč. měla připravené krásné výukové aktivity. Jen je velká škoda, že někteří žáci se chovali velmi nevhodně a celou práci tak kazili.

Pěkný víkend

Čtvrtek 5.10.

Den jsme zahájili učivem vět - zopakovali jsme ho pomocí dělení se do skupin. Pracovali jsme v PS. V M některé děti dodělávaly příklady v PS - co nestihly na plavání (ostatní tvořili úkoly pro hotové žáky na mazací tabulku). Potom jsme parketovali - napřed jen jako hru, pak s různými podmínkami. Ve čtení jsme četli neznámý text v čítance a potom jsem zahájila četbu z knihy Zachráněná sovička - tu čtu já. Poslední dvě hodiny zahájila p.uč. Jana projekt na téma LES - můžu vám říct, že dětem ty činnosti závidím a těším se na další!!!!! Dú je v Čj

POZOR - ve škole se objevily vši, prosím o pravidelnou kontrolu vlasů vašich dětí. Děkuji za spolupráci.

Středa 4.10.

Dnes jsme úspěšně zahájili lekce plavání. Dohromady jich bude deset. Děkuji za super připravené věci, snad děti donesou mokré plavky a ručník v sáčku. Děti byly rozděleny do tří družstev, každé družstvo má svého plavčíka, který se jim věnuje. Bufet v Brumově funguje, ale tento týden byl zavřený. Tak snad příště.

Úterý 3.10.

V Čj jsme opakovali a procvičovali pravo-levou orientaci s předměty i na těle, pracovali jsme společně u tabule a potom v PS. V M jsem chtěla ověřit znalosti dětí ohledně plánů a staveb = všichni tvrdili, že tomu rozumí.Tak jsme si udělali malý testík. Bylo 10 jedniček, 2 dvojky a 8 pětek. Evidentně to musíme ještě trénovat. Potom jsme pracovali v PS, rozklady jsme dělali pomocí manipulace. Ve čtení jsme kontrolovali dú, povídali si a četli o podzimu. Prv i Hv učila p. uč. Jana - opakovali dopravní značky a zpívali píseň Narozeninová. Dú není, zítra jedeme na plavání.

Pondělí 2.10.

Přivítali jsme se v novém týdnu i měsíci, oslavili jsme jedny narozeniny a svátek. První hodinu jsme v kruhu rozebrali co se nám ve třídě líbí a také co bychom změnili. Líbí se nám svačinová přestávka, tělocvik, aktivity. Změnili bychom rozložení třídy, chování některých kluků, ve třídě by někdo chtěl Galaxii, horskou dráhu,...Jinak jsme opakovali abecedu, už mají téměř všichni známku, pracovali jsme v PS, přepisovali jsme básničku. Matematiku měla p. uč. dělali krychlové stavby, plány a věnovali se výstavišti. A v poslední hodině jsme četli Makového mužíčka z čítanky, psali jsme jen jeden řádek. Dú je z Čj z učebnice.